fbpx
21.4 C
Kecskemét
2024. április 27., szombat

FRISS HÍREK

Becsúszott pár pofon a KTE-nek, de a szurkolók bíznak a csapatban

- Advertisement -

Két vereség után, két nehéz meccs előtt áll a KTE. A Mezőkövesd elleni itthoni kudarc különösen fájó volt, a szurkolók egy része elkezdett aggódni, hogy valami elromlott. Tény, a lila-fehérek az elmúlt bajnokságban szerzett ezüstéremmel talán elkényeztették híveiket, és egyben nagyon magasra tették a lécet maguk előtt. De tudni lehetett, és már most is látszik, ez az idény sokkal nehezebb lesz Szabó István tanítványainak, és a realitások talaján kell maradni.

Pedig nagyon szépen indult a 2023/24-es szezon: itthon 2:1 a Riga ellen az EKL-ben (igaz, a vége kiesés lett a nemzetközi kupából, de ezt talán senki nem rótta fel a csapatnak), Pálinkás Gergő elkezdte termelni a gólokat, három KTE-s (Horváth Krisztofer, Szalai Gábor, Szuhodovszki Soma) is bekerült a válogatott keretébe, sokak örömére Kecskeméten maradt Horváth Krisztofer és visszajött Zeke Márió is.

Most mégis egyelőre csak ötvenszázalékos a mérlege a KTE-nek az eddig lejátszott hat meccs alapján, Vágó Leventéék három győzelem mellett három vereséggel a nyolcadikok a tabellán. A helyezéssel egyelőre persze nem érdemes túl sokat foglalkozni, hiszen egyrészt még nagyon a bajnokság elején járunk, másrészt több csapatnak elmaradt egy-két meccse, köztük a KTE-nek is (most szerdán este 8-tól pótolják az FTC elleni mérkőzést, amelyet a nyitó fordulóból tettek át). A 8:7-es gólarány nem rossz, a második legkevesebb gólt kapták a kecskemétiek, igaz, a harmadik legkevesebbet is rúgták.

Fotó: KTE Fb-oldala

A lila-fehérek az elmúlt és feledhetetlen bajnokságban csak hatszor kaptak ki, összehasonlításképp még az első helyezett Fradi is nyolcszor. A KTE volt az egész mezőny legjobban összerakott és legnehezebben verhető csapata, legalább egy ikszre mindig jók voltak, és aztán sokszor ezekből a döntetlenszagú meccsekből lett győzelem. Most ez a „verhetetlenségi” nimbusz kicsit megtépázódott a rajt után, hiszen a Mezőkövesd mellett már az MTK és a Debrecen is elkapta a hírös városiakat. A Magyar Kupában a másodosztályú Soroksár ellen sikerült a továbbjutás, de aki látta a meccset, az tudja, hogy elég keservesen jött össze a 2:1-es győzelem.

Egyszóval most nincs annyira jó formában a kecskeméti csapat, az eredmények mellett a mutatott játékkal is akadnak problémák. Hogy ennek mi lehet az oka? Nyilván sok tényezőre visszavezethető. Az ellenfelek biztosan alaposan felkészülnek a KTE-re, ha korábban elő is fordult, az előző idény tapasztalatai alapján ezúttal már nem veszik félvállról a hírös városiakat, sőt, valószínűleg rang is megverni őket. Hátráltatták-hátráltatják a csapatot sérülések, több alapember is hosszabb időre kiesett (Banó-Szabó Bence, Nagy Krisztián, Nikitscher Tamás). A védelem bizonytalanabbnak tűnik, mint korábban, középpályán sok a labdavesztés és a góllövés sem jön annyira össze. A szurkolók a Mezőkövesd ellen többször hiányolták a távoli kísérleteket, lehet, hogy egy-két játékos önbizalma sincs teljesen rendben. A Mezőkövesd elleni játékkal Szabó István elégedetlen volt (joggal), a 60. percben négyet cserélt, ilyet se nagyon látott még a hazai közönség. Az egy szem Drazsics semlegesítését mégsem sikerült megoldani, két gólja mellett még volt egy ezerszázalékos ziccere is. Volt olyan szurkoló, aki az akarást hiányolta. Remélhetőleg az öltözőben a korábbihoz hasonlóan összetartó a hangulat, kár, hogy csak a győzelmek után kerülnek fel kiabálós-szekrénycsapkodós videók. Persze érthető, egy vereségen nincs mit ünnepelni, de egymást buzdítani, erősíteni attól még lehet, sőt kell, és a színfalak mögött ez biztos meg is történik.

Hasonló cikkünk:  Nézd meg nálunk Alekszej Navalnij özvegyének felszólalását az Európai Parlamentben

Fotó: KTE Fb-oldala

A Mezőkövesd ellen odalett tehát a hosszú ideje tartó hazai veretlenség, idegenben pedig még nem szerzett pontot ebben a bajnokságban a KTE. Ráadásul most két nagyon nehéznek ígérkező összecsapás jön, szerdán az Üllői úton, vasárnap Diósgyőrött.

A KTE honlapján a kommenteket olvasgatva, és a lelátói tapasztalatok alapján is a szurkolók döntő többsége megértő és türelmes, van elégedetlenkedés persze, de egyáltalán nem ez a jellemző. Nyilván mindenki látja, hogy most nem úgy megy, mint múlt ősszel, vagy akár idén tavasszal, amikor futószalagon szállította a kecskemétiek a győzelmeket, pontokat. Azt többen megjegyezték: valami „elszakadt”, „eltörött”. De jelek szerint a fájó vereségek ellenére teljesen a csapat mellett állnak, bíznak abban, hogy tudnak és fognak is javítani a kedvencek. „Akkor is és mindig együtt megyünk tovább” – írta egyikük. Az ultrák pedig már nagyon készülnek az FTC elleni derbire: „Felejtsük el gyorsan a kövesdi fiaskót, és szurkoljunk együtt a vendégszektorban a liláknak! Töltsük meg a szektorunkat! A megjelenés kötelező!” – harangozták be Fb-oldalukon a meccset.

„Együtt nyerünk, együtt veszítünk. A feladatunk az lesz, hogy a srácokat lelkileg is támogassuk, hiszen menni kell tovább, nehéz összecsapások várnak ránk” – nyilatkozta a Mezőkövesd elleni meccs után Szabó István. Az egységességre most talán minden eddiginél nagyobb szüksége lesz a KTE-nek, mert ha a soron következő két meccs sem sikerül jól (mondjuk a pontszerzés sem jön össze), tragédia ugyan nem lesz, de könnyen lefelé tartó spirálba kerülhetnek a lila-fehérek. Viszont bőven van honnan erőt meríteni a Kecskemétnek, hiszen az előző szezonban is voltak ugyan kisebb gödrök, mégis ki tudott belőlük jönni a csapat, és ebben az idényben is többször játszottak már nagyon jól, elég a Kisvárda elleni 3:1-re és a Puskás Akadémia elleni 4:1-re gondolni.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

„Elengedte” a városvezetés a Csiperót, az egyesület kijelentette: nem kíván eltérni az alapkoncepciótól

Hat éve nem rendezték meg Kecskeméten az Európa Jövője Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Találkozót, közkedvelt nevén a Csiperó Fesztivált....

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...