fbpx

FRISS HÍREK

Kiderült, volt NOB felmérés 2017-ben, az eredmény: nem volt társadalmi támogatottság a budapesti olimpia mögött

- Advertisement -

A kormányzati kommunikáció szerint a 2024-es vagy 2028-as olimpia megrendezéséről szőtt álmokat a Momentum döntötte romba, a párt azonban népszavazást szeretett volna elérni a NOlimpia-kampánnyal, hogy az emberek döntsenek erről. Ebből nem lett semmi, viszont végül a kormány visszavonta a pályázatot.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) is rendel meg kutatásokat a pályázó országokban a rendezés népszerűségéről, lehetett sejteni, hogy Magyarországon is volt ilyen. Próbálták is ennek az eredményét megszerezni, de sikertelenül. Erről most Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár – valószínűleg nem szándékosan – elárult egy eddig titkolt részletet.

Időről időre visszatér a kormányzat az olimpia rendezésre, az atlétikai világbajnokság után ismét óriási fordulatszámmal pörgetik ezt. Schmidt az Inforádiónak nyilatkozott, amiben az újra feltámad rendezési vágyról elárulta, hogy valóban volt ilyen felmérés, és annak az eredménye „nagyon rossz lett”.

„Illetékességgel és hatáskörrel elsődlegesen a Magyar Olimpiai Bizottság rendelkezik és természetesen az otthonául szolgáló főváros, azaz Budapest. E két szereplő mellett fontos, és ami, szerintem, 2017-ben a legnagyobb problémát jelentette a nemzetközi döntéshozók szemében is, az az , hogy nem volt mögötte társadalmi támogatottság” – mondta az államtitkár.

Hasonló cikkünk:  Közép-Európa kezdi utolérni a Nyugatot boldogságban

Mint kiderült, bár népszavazás nem volt, a NOB „munkatársai nem hivatalosan felmérik, hogy hány olyan ember van, aki támogatná azt, hogy legyen Budapesten olimpia és hány olyan, aki nem és annak nagyon rossz eredménye lett.” 

Schmidt amúgy nagyon bízik benne, hogy lesz Budapesten 2036-ban olimpia, ehhez most meg is van a kormányzati támogatás, de ez hosszabb távú kérdés:

„Azt érzem, hogy a miniszterelnök úr és a kormányzat támogatna egy olimpiai rendezést, de az is egy nehézkes kérdéskör lehet e tekintetben, hogyha úgy döntene a NOB 2026-ban, hogy Magyarország rendezze a 2036-os olimpiát, lehet, hogy akkorra már más lesz a kormány, más lesz a kormányfő. Nem akarom, hogy így legyen, sőt. De nyilván ez egy tíz-tizenegy évre előremutató történet, amikor lehet, hogy nem az lesz már a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, nem az lesz a sportállamtitkár. Úgy kell döntést hozni, hogy a NOB nyugodt lehessen a tekintetben is, hogy bármi is lesz, Magyarország tíz év múlva képes egy ilyen rendezvényt megszervezni” – mondta Schmidt Ádám.

via 444

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Ajánlásgyűjtés közben támadták meg a Kutyapárt kecskeméti jelöltjét a Petőfivárosban (videóval)

A Kutyapárt kecskeméti jelöltje, Kordik Szabolcs és tagtársa április 24-én támogató aláírásokat gyűjtött a Petőfivárosban, az Énekes utcában, amikor...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...