fbpx

FRISS HÍREK

KÖZÖS NYELV – MMA ösztöndíjas kecskeméti keramikusok Ljubljanában

- Advertisement -

A Magyar Művészeti Akadémia hároméves ösztöndíjprogramjában vesz részt Kontor Enikő, a Nemzetközi Kerámia Stúdió rezidens keramikusművésze és Sütő Erika, a Stúdió vezetője. Több ösztöndíjas kortárs alkotó közt szerepelnek munkáik a ljubljanai Liszt Intézet Közös nyelv című tárlatán.

Október 12-én nyílt a kortárs magyar kerámiaművészet kiemelkedő alakjait bemutató Közös nyelv kiállítás. Az MMA ösztöndíjas iparművészeti és tervezőművészeti tagozat keramikusművészeinek munkái december 22-ig láthatóak Ljubljanában.

Kontor Enikő műtárgyai a Közös nyelv kiállításon / Fotó: Liszt Intézet Ljubljana

A Magyar Művészeti Akadémia oldalán megtudjuk, hogy a tárlat kurátora Strohner Márton, az MMA Nemzetközi és Regionális Főosztályának vezetője, a Nemzetközi Kerámia Stúdió korábbi vezetője. “Az MMA által, kifejezetten a Liszt Intézetek számára kidolgozott átfogó kiállítási koncepció – tematikus, csoportos kiállítás-sorozat- kiváló lehetőséget biztosít a Liszt Intézetek számára, hogy a magyar művészet és kultúra értékeit az MMA által garantált művészi minőségben mutassák be országhatárainkon túl.”

Hasonló cikkünk:  Dr Fleischman és Yukatengi koncert lesz csütörtökön Kecskeméten (videóval)

Sütő Erika munkái Kecskeméten is megtekinthetőek a hónapban közös kiállításán Rejka Erika ékszertervező művésszel. A Nemzetközi Kerámia Stúdióban rendezett Integráció kiállítás részletei itt olvashatóak.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...