fbpx

FRISS HÍREK

Újabb kitüntetéssel bővült Orbán Viktor gyűjteménye

- Advertisement -

Miközben az IDEA intézet legújabb jelentése szerint demokráciából megbukott Magyarország, addig Orbán Viktor miniszterelnök kitüntetés-gyűjteménye újabb darabbal bővült. A Kazah Állami Barátság Érdemrend első fokozata díjat vehette át Kaszim-Zsomart Tokajev elnöktől a kazah–magyar barátság jegyében.

„A magyarok keletről indulva érkeztek meg Európába, és a magyar emberek azt gondolják, az élet nem más, mint egy szövetség az ősök, a most élők és az utódok között. E tekintetben a kazahok benne vannak a mi életünkben, hiszen a közös múltunk részei, így gondolunk mindig Kazahsztánra, és örülünk annak, hogy a barátságon túl most már gazdasági kapcsolataink is vannak” – mondta Orbán a díj átvételekor.

Orbán már első miniszterelnöksége alatt is kapott kitüntetéseket, például nemzetköziekből az első 2000 novemberében érte, akkor megkapta az Európai Tudományos és Művészeti Akadémia nagy érmét, és a szervezet a tiszteletbeli szenátorává avatta. 2001-ben az American Enterprises Institute és az Új Atlanti Kezdeményezés Szabadság Díjával tüntették ki Washingtonban, amikor is a magyarországi rendszerváltásban játszott szerepéért kapott elismerést. És még lehetne sorolni:

  • Maria Polak Alapítvány által létrehozott Polak Award,
  • Hans Seidel Alapítvány Franz Josef Strauss-díja,
  • a Francia Nemzeti Érdemrend Nagykeresztje,
  • a Tufts University jogi iskolája, a Fletcher School of Law and Diplomacy tiszteletbeli doktori címe,
  • a Németországi Gazdaságpolitikai Klub Szociális Piacgazdaságért díja.

Kis szünet után ellenzékben is kapott elismeréseket Orbán:

  • Mérite Européen-díj,
  • Nagy Szent Gergely Rend nagykeresztjének civil fokozata.
Hasonló cikkünk:  Elektromos grillek bárhol, bármikor

Hosszabb szünet után 2013-ban jött az újabb nemzetközi elismerés. Ekkor az Egészségügyi Világszervezet, a WHO a dohányzás elleni küzdelemért tüntette ki a miniszterelnököt. Szintén 2013-ban a tokiói Dzsószai Egyetem díszdoktora lett a szabadság és a demokrácia iránti elkötelezettségért, majd az isztambuli Marmara Egyetemen is díszdoktorrá avatták Orbánt a török–magyar kapcsolatok érdekében végzett munkájáért. Macedón állami kitüntetést is átvett Szkopjéban, a Szeptember 8. elnevezésű érdemrendet a Magyarország és Macedónia közötti baráti viszony elismeréséül és Macedónia nemzetközi tekintélyének erősítéséért. Fél évvel később Metodija Koloszkitól, az Egyesült Macedón Diaszpóra elnökétől is átvett egy elismerést, a Goce Delcsev-díjat Budapesten.

Újabb szünet után jött:

  • a lengyel krynicai gazdasági fórum év embere díja,
  • a nemzetközi úszószövetségtől pedig egy fuksznak kinéző díj.

2022 júniusában Kirill pátriárka, az orosz ortodox egyház vezetője, Vlagyimir Putyin orosz elnök szoros szövetségese 60. születésnapja alkalmából a „Dicsőség és Becsület” rend I. fokozatában részesítette Orbán Viktort. A szerb ortodox pátriárka is kitüntette a Szent Száva Érdemrend arany fokozatával, majd átvette a Szerb Köztársaság Érdemrendjét is tavaly szeptemberben Belgrádban. Tavaly novemberben pedig az örmény katolikus pátriárka, XXI. Rafael Péter tüntette ki Orbánt a Szent Kereszt Hálaéremmel. Az indoklás szerint „Magyarország és személyesen Orbán Viktor értékes támogatást nyújt az elnyomott és üldözött keresztényeknek világszerte”.

Ez kevés volt ahhoz, hogy Orbán most ősszel felemelje a szavát az azeriek által Hegyi-Karabahból elüldözött keresztény örményekért.

via 444

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

„Elengedte” a városvezetés a Csiperót, az egyesület kijelentette: nem kíván eltérni az alapkoncepciótól

Hat éve nem rendezték meg Kecskeméten az Európa Jövője Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Találkozót, közkedvelt nevén a Csiperó Fesztivált....

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...