fbpx
9 C
Kecskemét
2024. április 28., vasárnap

FRISS HÍREK

Összegyűlt már negyedmillió üres konzultációs ív, január végéig az egymillió a cél

- Advertisement -

Több mint negyedmillió nemzeti konzultációs kérdőív érkezett már be, a gyűjtést pedig január végéig folytatják, ezt követően egy országjárás során mutatják be az eredményeiket – jelentette be hétfőn egy sajtótájékoztatón az aHang, az Egységes Diákfront (EDF) és a Szikra Mozgalom.

Perlaki-Borsos Noel, az EDF elnökségi tagja úgy fogalmazott, hogy a „magyar kormány szuverenitásról beszél több millió kinyomtatott íven, több millió plakáton, és közben a magyar pedagógusok szuverenitását egy brüsszeli papírtól teszik függővé. Ilyen egy jogállamban nem létezik.”

Egymillió üres ív összegyűjtése a cél, „hogy megmutassuk a hatalomnak, hogy valódi kérdésekben szeretnénk párbeszédet folytatni, nem demagóg propagandakérdésekben” – mondta el Szalóki Viktor, az aHang szóvivője. A gyűjtés jelenlegi állásáról elmondta, hogy több, mint negyedmillió konzultációs ív érkezett be eddig országszerte a gyűjtőpontokra.

Szalóki hozzátette, a kampány még nem ért véget, január 31-éig folytatják a gyűjtést. A szervezetek januárt követően országjáró roadshow keretében mutatják be eredményeiket, ahol az oktatás mellett például a lakhatásról, az egészségügyről és az önkormányzati választáshoz közeledve valódi helyi problémákról akarnak párbeszédet kezdeményezni az emberekkel.

Hasonló cikkünk:  Továbbra sem maradunk rendkívüli jogrend nélkül, szeptemberig meghosszabbították „a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzetet”

A kitöltetlen ívek leadásának módjáról a 7igenes népszavazás honlapján találhatók információk. Itt az is nyilatkozhat leadási szándékáról, aki nem kapta meg, vagy már kidobta konzultációját.

Perlaki-Borsos Noel a tanári béremelésről is beszélt:

„Az elmúlt hetek egyik legnagyobb híre volt, hogy a kormány megígérte a 32 százalékos pedagógus-béremelést. Ez az elmúlt évek oktatási mozgalmainak legnagyobb részsikere. Ugyanakkor az utóbbi hetekben azt lehet látni, hogy a kormány visszatáncol a béremeléstől. Azt kezdjük észrevenni, hogy a béremelés szemfényvesztéssé változott. Ilyen viszont nincs. Nem vehetik el azt az eredményt, amiért közösen megküzdöttünk.”

Az ígért 32 százalék a béremelés átlaga helyett már felső határként szerepel a Belügyminisztérium honlapján. „Ha minden így halad (…), akkor az az egész egy ordas nagy hazugság” – fogalmazott Perlaki-Borsos.

Az EDF ezért szombaton 3 órára demonstrációt szervez a Belügyminisztérium elé – hozzátette „most kell nyomást gyakorolni a kormányra, amikor meghozzák a döntést a pedagógusok béréről. Ha ezt nem tesszük meg, azzal az egész eddigi küzdelmünk feleslegessé válik.”

via 24.hu

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

„Elengedte” a városvezetés a Csiperót, az egyesület kijelentette: nem kíván eltérni az alapkoncepciótól

Hat éve nem rendezték meg Kecskeméten az Európa Jövője Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Találkozót, közkedvelt nevén a Csiperó Fesztivált....

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...