fbpx

FRISS HÍREK

Egy keresztény portál felmérése szerint hiteltelen a politikusok kereszténységre hivatkozása

- Advertisement -

A Szemlélek, keresztény szerzők által írt és működtetett portál, online kérdőívére 2688-an válaszoltak. Többségük hívő, vallásgyakorló volt. Római katolikus (57,6%), református (10,2%), evangélikus (3,5%), de gyakorlatilag az összes ismert vallási közösség képviseltette magát. 17,9 százalék vallotta magáról, hogy nem tartozik felekezethez, 72-en ateistának – írja a 24.hu.

A lap szerint a felmérés drámai összképet hozott egyház és állam kapcsolatáról. A legfontosabb megállapítások a következők:

  • A keresztényeknek nincs hiteles politikai képviseletük.
  • Hiteltelen a politikusok hivatkozása a keresztény értékekre.
  • Átláthatatlan az egyházak gazdálkodása

A válaszolók több, mint 80%-as szerint probléma, hogy a kereszténység a politikai kommunikáció része lett. A válaszadók háromnegyede szerint nem igaz, hogy CSAK a jobboldali, konzervatív politikával azonosulhat egy keresztény. 70,9 százalék gondolja úgy, hogy ma Magyarországon nincs olyan politikai szervezet, amely hitelesen képviselné a kereszténység gondolatait, tanításait – írja a hírportál a felmérés fontosabb megállapításait. Bővebben a 24.hu-n olvasható a felmérésről.

Hasonló cikkünk:  Az Európai Parlament beperli az Európai Bizottságot, újra blokkolhatják Magyarország összes EU-pénzét

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...