fbpx
14.4 C
Kecskemét
2024. május 2., csütörtök

FRISS HÍREK

Tao pénzből épült a felcsúti felnőttbarát szálloda, ami ifjúsági sportszállás lett volna

- Advertisement -

Felcsúton nem áll meg az élet, így az ingatlanfejlesztések sem. Nemrég újabb impozáns épülettel gazdagodott a település, bár igaz nem csaptak nagy hírverést neki. Ifjúsági sportszálláshelynek indult eredetileg, de végül egy felnőttbarátként hirdetett elegáns szálloda épült a focicentrum mellett. A 444 járta (repülte) körbe a témát.

Tao-pénzeket kértek ifjúsági sportszálláshelyre Felcsúton – ez az a finanszírozási forma, amikor az állam lemond róla, hogy egy cég a központi költségvetésbe fizesse be a társasági adóját. Ehelyett megengedi, hogy a vállalkozás inkább egy általa kiválasztott, most már csak sportcélú beruházásra terelje át adóforintjait.

Az Orbán Viktor által alapított Felcsúti Utánpótlás Nevelésért Alapítvány – kuratóriumi elnök Mészáros Lőrinc – első beadott tervében azt írta, hogy „a Felcsúti Center pályán a rendezvények zavartalan lebonyolítása érdekében szükségesnek tartjuk az Ifjúsági Sport szálláshely megépítését. A Szálláshely közvetlen a Center szomszédságában épül fel, ezáltal is biztosítja az ide érkező vendégek kényelmes kiszolgálását.”

Tao-pénzt elvileg utánpótlás-nevelésre lehet fordítani. A labdarúgó-szövetséghez beadott tervekben ott is van, hogy

Hasonló cikkünk:  Szijjártó hiába repült luxusgépen, nyújtózkodni sem tudott

„Ifjúsági Sportszálláshelyet építtettünk akadémiai edzőtáborozáshoz. (…) Az Ifjúsági Sport Szálláshely a hazai és nemzetközi utánpótlás korú sportolók edző táboroztatásához illetve a mérkőzések lebonyolításához szükséges szálláshelyeket biztosítja.”

A költségek másfél milliárd forintról indultak, a G7 viszont 2020 végén már

11 milliárd forintos támogatást számolt össze a sportszálló költségeire.

Jelentős csúszással ugyan, de elkészült a létesítmény, amit úgy hirdetnek, hogy „felnőttbarát szállodánkban garantált a pihenés és a csendes relaxálás„. A végeredmény tehát messziről sem tűnik ifjúsági sportszálláshelynek, hiszen a felnőttbarát szálloda azt jelenti, hogy a pihenés érdekében nem szívesen látják a nem felnőtteket.

Egy szobát jelenleg 60 ezerért kínálnak, mint írják, a 35 – kivétel nélkül erkélyes – szoba „megnyugtató szín- és formavilága, a letisztult, mégis otthonos dizájn tökéletes helyszínt biztosít nektek pihenéshez, kikapcsolódáshoz, feltöltődéshez”.

A szépen fejlődő településről a 444 cikkében talál előtte-utána drónos videót.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...