fbpx
15.3 C
Kecskemét
2024. április 26., péntek

FRISS HÍREK

Kifütyülték az orvosok a mellébeszélő államtitkárokat

- Advertisement -

Kifütyülték Szalay-Bobrovniczky Vince helyettes államtitkárt a magyar orvosok a Magyar Orvosi Kamara gyűlésén, amelyen ezren vettek részt. A helyettes államtitkár végül a moderátor segítségével tudta befejezni a mondandóját, miközben az orvosok piros lapokat lengettek. Minderről az RTL KLub híradója számolt be.

A helyzet súlyosságát csak fokozta, hogy Horváth Ildikó egészségügyi helyettes államtitkár sírással küszködve kezdte szintén az orvosok és rezidensek bérrendezéséről szóló beszédét. Ez sem mentette egy a kifütyüléstől, talán azért sem, mert azzal próbálta az orvosok kedvét jobbra deríteni, hogy elmondta, valójában az orvosok átlagbére (hálapénzzel együtt) 800 ezer forint körül van.

Pedig az orvosi kamara elnöke, Éger István előtte éppen arról beszélt, hogy azért követelik a kormánytól saját, tavaszi ígéretének a betartását, azaz az orvosok és a rezindesek bérének rendezését, hogy megszabaduljon a szakma a hálapénzek átláthatatlan, morálisan elfogadhatatlan rendszerétől. „A tehetetlenség, a kihasználtság, a hivatástudatunkkal való parttalan visszaélés segélykiáltása ez” – fogalmazott.

Hasonló cikkünk:  A DK elindította a kampányát, szerintük előrehozott választások kellenek

A gyakorlati átlagbér emlegetése azért szomorú mutatvány Horváth részéről, mert az is komoly feszültségeket okoz az orvostársadalmon belül, hogy egyes orvosok rengeteg hálapénzt tesznek zsebre, míg mások semmit.

Horváth végül igyekezett az egészségügyi fejlesztésekről, kórházépítésekről beszélni, de a hallgatóságot annyira nem érdekelte a kérdés, hogy az államtitkárok végül utólag, írásos közleményben tudatták a kormányzati propagandát az orvosokkal.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...