Koronavírus: Költözések a kórházban

0
Forrás: https://www.kmk.hu/kecskemet

Néhány napja a kórházi költözéseket is érintő kérdéseket tettünk fel a kórháznak, hozzánk eljutott információk alapján. Akkor nem kaptunk érdemi választ. Most viszont igen, csak nem levélben, hanem a kórház honlapján. Korábbi levelükben említettek egy ilyen összefoglalót, és azt ígérték, hogy ezt megkapja a KecsUP is, de nem így lett. Ezt írták:

FRISSÍTETTÜNK 16:06-kor

Nem rólunk van szó! A kórháznak és az olvasónak is az a jó, ha minél gyorsabban megy ki az információ

Mivel tájékoztattuk a kórházat, hogy a nekünk ígért közleményt nem küldték meg, erre jött most a választ. Azt írják, hogy senkinek nem küldték ki, arra kérnek minket, hogy a kórház megadott oldalát figyeljük. Figyeljük is, ez rendben van, ugyanakkor ez úton is felhívjuk a kórház figyelmét a fenti levélrészletre, amelyben megírgérték, hogy ha lesz információ, megküldik nekünk. Ez azért jelentene másféle tájékoztatást, mint a saját honlapon közlés, mert ezekben az időkben bőven vannak oldalak, amelyeket figyelnek az újságírók, ugyanakkor nincs mód folyamatosan ezeken az oldalakon lógni. Viszont egy közlemény érkezésekor azonnal jelez a levelezőrendszer, így a lehető leggyorsabban tudjuk tájékoztatni az olvasókat. Ami mindenki érdeke ebben a helyzetben. Vagyis nem magunk miatt bosszankodunk, hanem olvasóink érdekében. Nem mellesleg a kórház érdekében is.

Mivel olvasóinkat is nyilván érdekli, mi a helyzet az intézményben, most bemásoljuk ide tehát a kórház oldaláról az felénk elmaradt közleményt.

Hasonló cikkünk  Kritikus állapotban van a koronavírusos Bányai Gábor

“A Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi célra kijelölte és kötelezte a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórházat, a koronavírus okozta fertőzéssel érintett, a területi ellátási kötelezettségébe tartozó települések lakosainak vizsgálatára és az igazolt betegek ellátására.

A betegbiztonság érdekében Intézményünk ezért haladéktalanul megkezdte a felkészülést a koronavírus (COVID-19) fertőzéssel érintett betegek fogadására, izolálására, ellátására.

Ennek érdekében a Kecskemét, Nyíri úti székhelyen található Krónikus Belgyógyászati Osztály, illetve az Ápolási Osztály átköltözött a Kecskemét, Balaton utcai telephelyre. (Repülőkórház épülete, átmenetileg megszűnt Reumatológiai Osztály helyére)

A Kecskemét, Nyíri úti telephely bejáratainál egészségügyi szűrésen esnek át – az erre a célra felállított sátrakban – az intézménybe belépők, dolgozók és betegeket egyaránt.

A Nyíri úti 9 emeletes Hotel épületben továbbra is a nem koronavírus betegek ambuláns és sürgősségi ellátása történik. A nem koronavírus gyanús betegeket ellátó részlegek és a járóbeteg ellátás az eddig kialakított rend szerint működnek.

Koronavírus gyanús betegek ellátására – a betegbiztonság érdekében – az intézmény a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház székhelyén, a Nyíri úton található A (új) épület egyes lezárható, izolálható részeit jelölte ki.

Az A épület földszintjén található nem fertőző ellátásra fenntartott szakrendelések átköltöztek a Rendelőintézetbe (Nőgyászati-szülészeti járóbeteg ellátás, CTG, ultrahang, terhesgondozás, genetika, sürgős nőgyógyászati- és gyermekvérvétel, gyermekkardiológiai és gyermekpulmonológiai szakrendelés)

A Sürgősségi Betegellátó Osztály, illetve a Sürgősségi Baleseti Ambulancia fertőző gyanús betegei az A épület földszintjén kerülnek ellátásra.

DSA labor marad a földszinti, lezárható, külön mentőbejárattal rendelkező jelenlegi helyén.

Az Újszülött részleg, a gyermekágyas részleg (rooming-in), a szülőszoba, nőgyógyászati műtő, és a Koraszülött Részleg marad a jelenlegi, szintén izolálható helyén.

A rendkívüli látogatási engedély kiadásával kapcsolatos eljárásrend nem változott.

Azonban kérjük Önöket, hogy a veszélyhelyzet miatt felelősségteljesen döntsenek, hogy bent tartózkodásuk (pl. apás szülések, súlyos beteg látogatása) feltétlen szükséges-e az önök, hozzátartozójuk és az egészségügyi dolgozók védelmének érdekében.

 

Hasonló cikkünk  Telefonált a háziorvos: Bármikor hívhat az oltásra

Kecskemét, 2020. április 2.”