fbpx

FRISS HÍREK

Koronavírus: Költözések a kórházban

- Advertisement -

Néhány napja a kórházi költözéseket is érintő kérdéseket tettünk fel a kórháznak, hozzánk eljutott információk alapján. Akkor nem kaptunk érdemi választ. Most viszont igen, csak nem levélben, hanem a kórház honlapján. Korábbi levelükben említettek egy ilyen összefoglalót, és azt ígérték, hogy ezt megkapja a KecsUP is, de nem így lett. Ezt írták:

FRISSÍTETTÜNK 16:06-kor

Nem rólunk van szó! A kórháznak és az olvasónak is az a jó, ha minél gyorsabban megy ki az információ

Mivel tájékoztattuk a kórházat, hogy a nekünk ígért közleményt nem küldték meg, erre jött most a választ. Azt írják, hogy senkinek nem küldték ki, arra kérnek minket, hogy a kórház megadott oldalát figyeljük. Figyeljük is, ez rendben van, ugyanakkor ez úton is felhívjuk a kórház figyelmét a fenti levélrészletre, amelyben megírgérték, hogy ha lesz információ, megküldik nekünk. Ez azért jelentene másféle tájékoztatást, mint a saját honlapon közlés, mert ezekben az időkben bőven vannak oldalak, amelyeket figyelnek az újságírók, ugyanakkor nincs mód folyamatosan ezeken az oldalakon lógni. Viszont egy közlemény érkezésekor azonnal jelez a levelezőrendszer, így a lehető leggyorsabban tudjuk tájékoztatni az olvasókat. Ami mindenki érdeke ebben a helyzetben. Vagyis nem magunk miatt bosszankodunk, hanem olvasóink érdekében. Nem mellesleg a kórház érdekében is.

Mivel olvasóinkat is nyilván érdekli, mi a helyzet az intézményben, most bemásoljuk ide tehát a kórház oldaláról az felénk elmaradt közleményt.

„A Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi célra kijelölte és kötelezte a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórházat, a koronavírus okozta fertőzéssel érintett, a területi ellátási kötelezettségébe tartozó települések lakosainak vizsgálatára és az igazolt betegek ellátására.

A betegbiztonság érdekében Intézményünk ezért haladéktalanul megkezdte a felkészülést a koronavírus (COVID-19) fertőzéssel érintett betegek fogadására, izolálására, ellátására.

Ennek érdekében a Kecskemét, Nyíri úti székhelyen található Krónikus Belgyógyászati Osztály, illetve az Ápolási Osztály átköltözött a Kecskemét, Balaton utcai telephelyre. (Repülőkórház épülete, átmenetileg megszűnt Reumatológiai Osztály helyére)

A Kecskemét, Nyíri úti telephely bejáratainál egészségügyi szűrésen esnek át – az erre a célra felállított sátrakban – az intézménybe belépők, dolgozók és betegeket egyaránt.

A Nyíri úti 9 emeletes Hotel épületben továbbra is a nem koronavírus betegek ambuláns és sürgősségi ellátása történik. A nem koronavírus gyanús betegeket ellátó részlegek és a járóbeteg ellátás az eddig kialakított rend szerint működnek.

Koronavírus gyanús betegek ellátására – a betegbiztonság érdekében – az intézmény a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház székhelyén, a Nyíri úton található A (új) épület egyes lezárható, izolálható részeit jelölte ki.

Az A épület földszintjén található nem fertőző ellátásra fenntartott szakrendelések átköltöztek a Rendelőintézetbe (Nőgyászati-szülészeti járóbeteg ellátás, CTG, ultrahang, terhesgondozás, genetika, sürgős nőgyógyászati- és gyermekvérvétel, gyermekkardiológiai és gyermekpulmonológiai szakrendelés)

A Sürgősségi Betegellátó Osztály, illetve a Sürgősségi Baleseti Ambulancia fertőző gyanús betegei az A épület földszintjén kerülnek ellátásra.

DSA labor marad a földszinti, lezárható, külön mentőbejárattal rendelkező jelenlegi helyén.

Az Újszülött részleg, a gyermekágyas részleg (rooming-in), a szülőszoba, nőgyógyászati műtő, és a Koraszülött Részleg marad a jelenlegi, szintén izolálható helyén.

A rendkívüli látogatási engedély kiadásával kapcsolatos eljárásrend nem változott.

Azonban kérjük Önöket, hogy a veszélyhelyzet miatt felelősségteljesen döntsenek, hogy bent tartózkodásuk (pl. apás szülések, súlyos beteg látogatása) feltétlen szükséges-e az önök, hozzátartozójuk és az egészségügyi dolgozók védelmének érdekében.

 

Hasonló cikkünk:  Hetvenkét helyszínen lesték a szabálytalankodókat a megyei rendőrök (videóval)

Kecskemét, 2020. április 2.”

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...