fbpx
-1.3 C
Kecskemét
2023. február 8., szerda

FRISS HÍREK

Bemutatta jelöltjét az LMP Bács-Kiskun 4. számú választókerületében

A Bács-Kiskun 4. választókörzetben az LMP meggyőződése szerint a legesélyesebb ellenzéki aspiráns Kis-Szeniczey Kálmán, a Veled a Városunkért Egyesület önkormányzati képviselője, az LMP Bács-Kiskun megyei elnöke és biogazdálkodó – jelentette be Schmuck Erzsébet, az LMP társelnöke Kiskunfélegyházán.
Schmuck Erzsébet a jelölt feladatának nevezte felépíteni és egyesíteni az ellenzéki szavazótábort a többi ellenzéki párt képviselőinek együttműködésével. Emellett szükségesnek nevezte a csalódott kormánypárti szavazók és a bizonytalanok meggyőzését.
Kis-Szeniczey Kálmán a megoldandó feladatok közé sorolta és több évtizedes adósságnak nevezte Kiskunfélegyháza és környéke úthálózatának fejlesztését. Kiemelte, hogy a vidékfejlesztési forrásokat elsősorban zöld gazdaságfejlesztésre kell fordítani: zöld felületek növelésére, fásítási programok támogatására, a megújuló energiaforrások és a körkörös gazdasági modellre épülő programok felhasználására.
Schmuck Erzsébet, az LMP társelnöke elmondta: tudatában vannak annak, hogy csak közös összefogással tudják leváltani a kormányt. Az LMP is elkötelezett abban, hogy részt vegyen az ellenzéki együttműködésben, éppen ezért mind a 106 egyéni választói körzetben egy ellenzéki jelölt áll majd a jelenlegi kormánytöbbség jelöltjével szemben.

Ki is Kis-Szeniczey Kálmán?

Kis-Szeniczey Kálmán Kiskunfélegyházán él, a rendszerváltás kezdete óta részt vesz a helyi közéletben, két évtizedes helyi és megyei önkormányzati munka áll mögötte. Agrármérnök, biogazdálkodó – írja a lehetmas.hu.
Többek között kezdeményezte a helyi klímavédelmi akcióterv kidolgozást, városfásítási és Babafa programot. Aláírást gyűjtött civilekkel Bankfalu orvosi rendelőjének megmentéséért, megakadályoztak egy környezetszennyező rádiófrekvenciás adótorony létrehozását, a lakóövezet és a helyi védelem alatt álló természeti terület határán.

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...