fbpx
9 C
Kecskemét
2024. április 28., vasárnap

FRISS HÍREK

Egy kiskunmajsai pizzéria dolgozóinak bértámogatására is lecsapott a NAV

- Advertisement -

Úgy tűnik, az adhatóság nem csupán a Megyeri Csárda vezetőjét és munkatársait bőszítette fel azzal, hogy a járvány miatti bértámogatásra érkezett összeget azonnali hatállyal lefoglalta.

Kiskunmajsán a BuborékTeer pizzéria csapata sem járt jobban. Két főtől meg is kellett válnia az étteremnek, mivel nem tudták kigazdálkodni a fizetésüket.

„Megdöbbenve olvastam a csárda vezetőjének történetét, nálunk is éppen ez történt. Négy fő után kértünk támogatást, minden papírt megadtunk, kettő után meg is ítélték, a másik kettőt elutasították. Ám az a kettő sem érkezett meg, közölték, hogy tartozásaink miatt lefoglalta a NAV” – mondta a Blikknek Német Edina, aki férjével vezeti az üzletet. Úgy vélte, ha valóban rendesen segítenék a bajbajutottakat, akkor adósság sem lenne, ám így képtelenség mindent kifizetni és még a dolgozókat is megtartani.

Hasonló cikkünk:  Luxushotel helyett betontorzót kaptak a szolnokiak

A Blikk tegnap írt arról, hogy a budapesti Megyeri Csárda ügyvezetője nyolc ember után kért bértámogatást, amelyet végül megítéltek. Ám az átutalt pénzt a NAV azonnal lefoglalta, mert a Covid-járvány ideje alatt már nem tudták befizetni a dolgozók utáni járulékokat. A cikkben megszólaló adószakértő szerint jogszerűtlen volt a döntés, mivel a dolgozók bérét a cég köztartozásai miatt nem foglalhatja le az adóhatóság.

A NAV eddig nem válaszolt megkeresésünkre. Tegnap a Pénzügyminisztériumtól kérdeztük, jogszerűnek tartják-e az adóhatóság intézkedését. Ha nem, abban az esetben látnak-e megoldást a pénz visszajuttatására, továbbá tekintettel a rendkívüli állapotokra, nem lehet-e felfüggeszteni a leginkább érintett ágazatokban a tartozások behajtását. A kérdésünkre még innen sem érkezett válasz.

Blikk.hu

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

„Elengedte” a városvezetés a Csiperót, az egyesület kijelentette: nem kíván eltérni az alapkoncepciótól

Hat éve nem rendezték meg Kecskeméten az Európa Jövője Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Találkozót, közkedvelt nevén a Csiperó Fesztivált....

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...