fbpx
10.2 C
Kecskemét
2022. szeptember 27., kedd

FRISS HÍREK

Egy kiskunmajsai pizzéria dolgozóinak bértámogatására is lecsapott a NAV

Úgy tűnik, az adhatóság nem csupán a Megyeri Csárda vezetőjét és munkatársait bőszítette fel azzal, hogy a járvány miatti bértámogatásra érkezett összeget azonnali hatállyal lefoglalta.

Kiskunmajsán a BuborékTeer pizzéria csapata sem járt jobban. Két főtől meg is kellett válnia az étteremnek, mivel nem tudták kigazdálkodni a fizetésüket.

“Megdöbbenve olvastam a csárda vezetőjének történetét, nálunk is éppen ez történt. Négy fő után kértünk támogatást, minden papírt megadtunk, kettő után meg is ítélték, a másik kettőt elutasították. Ám az a kettő sem érkezett meg, közölték, hogy tartozásaink miatt lefoglalta a NAV” – mondta a Blikknek Német Edina, aki férjével vezeti az üzletet. Úgy vélte, ha valóban rendesen segítenék a bajbajutottakat, akkor adósság sem lenne, ám így képtelenség mindent kifizetni és még a dolgozókat is megtartani.

Hasonló cikkünk:  Intézkedett a kalocsai polgármester, újra egész kiflit kaphatnak a kalocsai ovisok

A Blikk tegnap írt arról, hogy a budapesti Megyeri Csárda ügyvezetője nyolc ember után kért bértámogatást, amelyet végül megítéltek. Ám az átutalt pénzt a NAV azonnal lefoglalta, mert a Covid-járvány ideje alatt már nem tudták befizetni a dolgozók utáni járulékokat. A cikkben megszólaló adószakértő szerint jogszerűtlen volt a döntés, mivel a dolgozók bérét a cég köztartozásai miatt nem foglalhatja le az adóhatóság.

Hasonló cikkünk:  Egyre több kaktusz található a természetben Kecskemét környékén is

A NAV eddig nem válaszolt megkeresésünkre. Tegnap a Pénzügyminisztériumtól kérdeztük, jogszerűnek tartják-e az adóhatóság intézkedését. Ha nem, abban az esetben látnak-e megoldást a pénz visszajuttatására, továbbá tekintettel a rendkívüli állapotokra, nem lehet-e felfüggeszteni a leginkább érintett ágazatokban a tartozások behajtását. A kérdésünkre még innen sem érkezett válasz.

Blikk.hu

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...