fbpx
2.2 C
Kecskemét
2023. december 1., péntek

FRISS HÍREK

Robert Fico kizárta a vele szemben kritikus sajtót a kormányülések helyszínéről

- Advertisement -

Robert Fico, a néhány hete kormányra kerülő szlovák miniszterelnök felülvizsgáltatja néhány szlovákiai médium belépési jogát a pozsonyi központi kormányhivatal épületébe:

„Amíg nem születik döntés, nemkívánatos vendégek lesznek a kormányhivatalban” – mondta.

Az intézkedés a Markíza televíziót, a Denník N-t, a Sme-t, valamint az Aktualityt érinti – áll a Napunk.sk cikkében. Fico nyíltan ellenségesnek nevezte ezeket a médiumokat, amiért szerinte gyűlöletet terjesztenek a Smer, azaz Fico pártja ellen. Korábban a Smer vezette kormányok idején nem volt életben ilyen, vagy hasonló intézkedés, az újságírók mindig szabadon beléphettek a kormányhivatal épületébe, ahol a kormányülések előtt és után rendszeresen kérdezhették a kormány tagjait.

A magyarországi viszonyokhoz szokott újságíró nem tudja előzetesen, mikor ülésezik a kormány, és arról sincs információja az esetek többségében, hogy pontosan milyen témákról tárgyalnak a kormányülésen. A kormányülések egy-egy témájáról utólag valamelyest tájékozódni lehet a kormányinfókon elhangzó információk alapján.

Hasonló cikkünk:  Salacz László a szocialista Venezuelában építette a magyar-latin-amerikai kapcsolatokat

via Telex

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Kecskeméti középiskolák a TOP 100-ban

A HVG idén is kiadta a legjobb 100 magyarországi középiskola listáját. Három kecskeméti is belefért a TOP 100-ba.  Az összeállítás...

LEGNÉPSZERŰBB

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...