fbpx
15.8 C
Kecskemét
2024. május 2., csütörtök

FRISS HÍREK

A kárpátaljai magyarok kérése sem változtatott Orbán Viktor álláspontján

- Advertisement -

A kárpátaljai magyarok nyílt levélben kérték Orbán Viktort, hogy ne akadályozza Ukrajna EU-csatlakozását. A miniszterelnök levélben válaszolt Zubánics Lászlónak, az Ukrajnai Magyar Demokrata Szövetség elnökének – erről Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát irányító helyettes államtitkár tájékoztatta az MTI-t.

Orbán Viktor levelét azzal kezdte, hogy megvédi „az ukrajnai magyar közösség jogait”, és ezért a magyar kormány mindent megtesz. Hozzátette, hogy meglátása szerint Ukrajna európai uniós csatlakozási tárgyalásainak megkezdése jelenleg nem időszerű, mivel azt az Európai Bizottság nem tudta megfelelően előkészíteni az Európai Tanács decemberi ülésére.

„Azzal a javaslattal fogunk élni, hogy a jogilag bonyolult tagság helyett az Európai Unió egy stratégiai partneri viszony kialakítását célozza meg Ukrajnával. Biztosíthatom, hogy a jövőben is azon dolgozunk, hogy az ukrajnai magyar közösség egy békés, stabil és fejlődő országban élhessen” – zárta a levelét Orbán Viktor.

Hasonló cikkünk:  Orbán Viktor idén marad Budapesten beszédet tartani március 15-én

via Magyar Narancs

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...