fbpx
21.4 C
Kecskemét
2024. április 27., szombat

FRISS HÍREK

Gaudi-Nagy Tamásnak is köze lehet a pedofilbotrányhoz

- Advertisement -

Gaudi-Nagy Tamás ügyvéd is eljárt a bicskei Kossuth Zsuzsa Gyermekotthon elnöki kegyelemben részesített igazgatóhelyettese, K. Endre képvisletében – írja a Népszava. Hogy ő nyújtott be felülvizsgálati kérelmet a Kúriához, nem erősítette meg és nem cáfolta.

Az már kiderült, hogy Zamecsnik Péter védője volt annak az igazgatóhelyettesnek, K. Endrének, akit kényszerítésért elítéltek a bicskei gyermekotthonban kirobbant pedofilbotrányban, és akinek végül Novák Katalin köztársasági elnök tavaly tavasszal – a pápalátogatásra hivatkozva – kegyelmet adott. „A másodfokú eljárásban én képviseltem ezt az urat, a kegyelmi eljárásban nem, arról semmilyen információm nincs” – közölte Zamecsnik Péter ügyvéd az ATV-ben.

„Nem én írtam a (kegyelmi) kérelmet” – ezt már maga K. Endre mondta a 444.hu-nak. A portál megírta: a kegyelem tényéről nagy valószínűséggel soha nem szerzett volna tudomást a közvélemény, ha az igazgatóhelyettes a kegyelmi kérvénnyel párhuzamosan a Kúriánál nem próbálkozik harmadfokon is megtámadni börtönbüntetését. A Kúria eljárása még zajlott ugyanis, amikor megszületett a kegyelmi ítélet: ennek köszönhető, hogy a döntés bekerült a harmadfokú határozat szövegébe, így nyilvánosságot kapott.

Hasonló cikkünk:  A kormány több milliárd forinttal támogatja a turisztikai ágazatot, köztük a kávéházi cigányzenészeket is

K. Endre érdemi részleteket nem árult el, csak annyit mondott, „eljön majd az idő”, amikor nyilatkozni fog.

A Népszava értesülése szerint Gaudi-Nagy Tamás ügyvéd is eljárt az igazgatóhelyettes képviseletében. Kérdésünkre Gaudi-Nagy Tamás sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta, hogy ő volt az, aki K. Endre jogi képviselőjeként a Kúriához benyújtotta a felülvizsgálati kérelmet. Erről nem nyilatkozom – jelentette ki a lap kérdésére. Azt viszont határozottan állította, nem felel meg a valóságnak, hogy a kegyelmi kérvényt (is) ő írta volna.

A szélsőjobboldalhoz sorolt Gaudi-Nagy Tamás neve a 2006-os kormányellenes utcai zavargások során, a Nemzeti Jogvédő Alapítvány, illetve az alapítvány által működtetett Nemzeti Jogvédő Szolgálat ügyvezetőjeként vált szélesebb körben ismertté. Gaudi-Nagy Tamás a Jobbik színeiben 2010-ben bekerült a parlamentbe, és a párt EP-képviselője, Morvai Krisztina tanácsadójaként is dolgozott. Elhíresült akciója volt, hogy 2014 februárjában a parlamenti ülésteremből eltávolított uniós zászlókat dobált ki az Országházból.

via nepszava.hu

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

„Elengedte” a városvezetés a Csiperót, az egyesület kijelentette: nem kíván eltérni az alapkoncepciótól

Hat éve nem rendezték meg Kecskeméten az Európa Jövője Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Találkozót, közkedvelt nevén a Csiperó Fesztivált....

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...