fbpx

FRISS HÍREK

Szombaton elrajtolt az OTP Bank Liga, a KTE a Vasast fogadta a Széktói Stadionban

- Advertisement -

2015 után játszott ismét elsőosztályú labdarúgó mérkőzést a Hírös városi gárda, a várakozásokat jól jelezte a mérkőzés nézőszáma, 2527-en tekintették meg a találkozót. A meccset megnézte Marco Rossi, a magyar labdarúgó válogatott szövetségi kapitánya is, akinek népszerűségét jól jelezte az, amikor megjelent a VIP páholyban és észrevették, sorra kérték meg egy közös fotóra, ő pedig mosolyogva és fáradhatatlanul tett eleget a kéréseknek. A rendező igyekezett megadni a módját a debütálásnak, amikor fővárosi katonazenekar játszotta el a himnuszt.

Marco Rossi és Filus Andor a KTE ügyvezetője / kecsup.hu

Nem bírt a Vasas a tíz emberrel játszó kecskemétiekkel

A meccs alakulását alapvetően befolyásolta az a jelenet, amikor a 39. percben egy remek mélységi kiugratás után Radót Sági csak szabálytalanság árán tudta feltartóztatni (szerencsére még a tizenhatos vonala előtt), ezzel a tiszta gólhelyzetet ugyan megakadályozta, de a játékvezető kiállította a hazai jobbhátvédet. A technikás Vasas igyekezett élni az emberelőnyével, de a hazaiak stabilan védekeztek, és a második félidőben sem álltak be a kapujuk elé védekezni, több helyzetet is kialakítottak, Banó-Szabó, Tóth Barna és Nagy Krisztián is tesztelte Jovát.

A vendégek is próbálkoztak becsülettel, Kuttor Attila minőségi cserékkel is igyekezett több frissességet vinni a piros-kékek támadójátékába, de ezen az estén a jól védekező lila-fehérek hálója érintetlen maradt.

A nagy érdeklődésre tekintettel a bérletesek is hosszadalmas várakozás után juthattak be, van még teendő a rendezéssel

A kerekesszékes nézők meccsnézése egyelőre megoldatlan a stadionban, ez 2022-ban feltétlenül orvosolandó probléma. A szurkolók jelezték a rendezőknek, hogy egy mozgáskorlátozott járművel érkező néző nem látja a mérkőzést, ezt a második félidőre ideiglenesen megoldották.

A stadionba hosszadalmas várakozás után juthattak be azok is, akiknek előre megvásárolt bérlete, jegye volt, így nagy sorok alakultak ki a kapuk előtt. Mivel a város felőli lelátórész zárva van, ezért az ottani kapun nem engedhetik be a nézőket, így a beléptetés (immár biztonsági kapukon keresztül, szigorúbban, mint az NB/II-ben) több időt vesz igénybe. Ha ehhez hozzávesszük azt, hogy 2527 néző foglalt helyet, érthető a hosszúra nyúlt belépési procedúra.

A beléptetés a biztonsági kapukon keresztül több időt vesz igénybe / Szurkolói fotó

Így értékelték a mérkőzést a vezetőedzők

A mérkőzést követő sajtótájékoztatón Kuttor Attilát az új igazolásukról, Holender Filipről kérdeztük. A Vasas edzője elmondta, hogy:

„Holender egyet edzett még csak velünk, de abszolút játékban van, mivel a szerb bajnokság már a negyedik fordulónál tart, Holender pedig már játszott ebben a szezonban, tehát fizikálisan megfelelő állapotban érkezett. Amennyiben a játékengedélyét megkapta volna a mérkőzés előtt, már itt lett volna velünk keretben. Természetesen szükség van még arra, hogy összecsiszolódjon a társaival, de véleményem szerint ezzel nem lesz gond, és a következő fordulóban akár be is vethetem.”

Hasonló cikkünk:  Úszás a téli Balatonban: "igazi kikapcsolódás volt, nézelődtünk, beszélgettünk"

Szabó István, a KTE edzője pedig arról beszélt, hogy

„Nehéz mérkőzésen vagyunk túl, a korai kiállítás alapvetően meghatározta a mérkőzést. Külön készültünk arra, hogy Silye megindulásai veszélyesek, és passzaiból Radó üres területre, mélységbe való befutásaira épít a Vasas, elég volt egy hiba, és sajnos kiállítás is lett belőle.”

Kecsup: Djuranovics egy első félidős Pátkai belépő után sérülten maradt a földön, majd a lecserélésekor is láthatóan húzta a lábát. Mi van vele, mennyire súlyos a sérülése az elsődleges vizsgálatok alapján?

Szabó István: Köszönöm a kérdést Uros állapotáról. Nem szeretnék a játékvezetéssel foglalkozni, magát a szituációt sem lehetett pontosan látni, azonban a stábom a felvételek visszanézése után azt állította, hogy szabálytalanság történt. Ez Djuranovics lábán is látható, mert a bokája és a térde között elég csúnyán néz ki a lába. Egyelőre nem látják, milyen súlyos a sérülése, de bízom benne, hogy a sérülése nem súlyos. Uros kemény srác, és remélem a Debrecen ellen számíthatok a játékára.

Kecsup: A játékosok emberhátrányban sem álltak vissza teljesen a saját kapujuk elé, a második félidőben támadásokat is vezettek, sőt gólhelyzeteket is kialakítottak, hősiesen küzdöttek, komoly munkát tettek a mérkőzésbe. Mennyire fáradt el a csapat emberhátrányban?

Szabó István: A srácok fizikai felkészítése rendben volt, az állandó orvosi mérések alátámasztják, hogy jó állapotban vagyunk. A felkészülés és a napi edzések során folyamatos kontroll alatt vannak a játékosok, igyekszünk a legmodernebb eszközök segítségével optimalizálni a terhelésüket. Ennek megfelelően kondícionális problémák nem voltak az emberhátrány miatt, de tény, hogy a technikás focit játszó Vasas ellen kiharcolt egy pont jó kezdés, nem lehetünk elégedetlenek. Vannak játékosaink, így Zeke, Rjasko, akik kisebb sérülés miatt nem kerülhettek be a mai keretbe, de felépülésükkel növekedni fognak variációs lehetőségeink, velük még erősebbek, stabilabbak leszünk.

A 0-0-ás végeredmény igazságosnak mondható, egyik csapat sem lehet elégedetlen.

A KTE jövő héten Debrecenbe látogat.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...