fbpx

FRISS HÍREK

Folytatódott a KSE-ügy: hamis aláírások vannak a bérjegyzékeken

- Advertisement -

Király József, a Szövetség képviselőjelöltje a sajtótájékoztatón így foglalta össze a KSE-ügyet röviden:

  • 450 millió forint tűnt el fiktív számlákon
  • a tönkrement sportcég kb. 400 millió forint ki nem fizetett adósságot hagyott maga után

Tegnap folytatódott Szegeden a per, amelyen a „koronatanúnak tekinthető” Sztojan Ivkovics megint nem jelent meg arra hivatkozva, hogy külföldön van. De megjelent egy régi ismerőse, egy szerb kosáredző, akit Ivkovics hozott Kecskemétre, és ő intézte a szerződését is. Lényegében csak vele tartotta a kapcsolatot. Szinte semmire nem emlékezett. Arra sem, hogy mennyit keresett, de azt sem tudta, hogy él-e még a bankszámlája, ahova a pénz ment. A bíró kérdésére azt azért megerősítette, hogy a fizetési bérjegyzékek némelyikén nem az ő aláírása szerepel.

Ezt mondta egy korábbi, Szegedről kölcsönzött kecskeméti kézilabda játékos is. Meg még azt, hogy neki csak a minimálbérről volt szerződése, a többit zsebbe kapta, erről semmit nem vett át – mondta Király József.

Szerinte az is érdekes, hogy az egyik érintett ügyét kiemelték a többi közül, és az ő ügyét Kecskeméten folytatták le, pedig éppen azért került Szegedre az egész ügy, mert helyben elfogultságot jelentettek.

Hasonló cikkünk:  Helyi buszjáratot tervez Máriahegyben a KeKo májustól

A tegnpai tárgyaláson egyébként az egyik ügyvéd azt indítványozta, hogy a hűtlen kezelést minősítsék át költségvetési csalásra. Ezzel azonban bizonyos mértékig újra kellene kezdeni az ügyet. A bíróság később dönt az indítványról. A per december 5-én folytatódik.

Bodrozsán Alexandra képviselőjelölt a sajtótájékoztatón elmondta: azért, hogy ilyen ügyek ne történhessenek a város vezetésének leváltása után, a Szövetség jelöltjei aláírják azt a minimum programot, amelyet már sok százan aláírtak online. Ebben vállalják, hogy:

  • átlátható lesz az önkormányzat működése
  • közérdekű adatok kiadásáért nem számítanak fel költséget
  • az önkormányzat költségvetése, és cégeinek költségvetése átlátható lesz, mint ahogyan a pályázatok is
  • a vagyonnyilatkozatok nyilvánosak lesznek
  • átláthatóvá teszik a közbeszerzéseket

A képviselőjelölt szeretné, ha a Fidesz-KDNP jelöltjei is csatlakoznának aláírásukkal.

Lejer Zoltán, a Szövetség polgármesterjelöltje megerősítette, hogy programjuk szerint a nyitott városháza éppen ezt a minimum programot takarja, mert a lakosságnak joga van tudni, hogy a várost irányítók mire költik a közös adóforintokat.

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...