fbpx

FRISS HÍREK

Most gyomláltak, októberben zöldítenek a Centrum körül

- Advertisement -

A 10 millió Fa – Kecskemét mozgalom felhívására tegnap este néhány önkéntes kigazolta a Centrum áruház környékén azokat a kialakított területeket (amivel nem végeztek, azokat ma vagy másik napon csinálják meg), amelyekbe növények kerülnek majd. Mint ahogy beszámoltunk akkoriban, a mozgalom és Király József belvárosi képviselő is felszólalt annak érdekében, hogy az eredeti tervekhez képest több növény legyen itt a környék átalakítása, megújítása után. Végül a kezdeményezések és az egyeztetések a városházával illetve a kivitelezővel sikeresek lettek. Hogy ehhez nem kellett módosítani a közbeszerzésen, az mindenkin múlott, aki leült egyeztetni. Igazi sikertörténet.

Sikeres volt a több zöldért indított küzdelem

Végül is minden területet összeszámolva mintegy 500 négyzetméter területen lesz zöld a Centrum körül, ami igen szép nagyság. Ahol engedték a közművek, ott végül is mindenhol lehet zöld. Rugalmas volt az önkormányzat és a kivitelező Colas is. De nem csupán ez lett az egyeztetések végeredménye, hanem az, hogy mozgalmunk megkapta ezeket a területeket, hogy mi töltsük meg élettel, növényekkel – nyilatkozta hírportálunknak a 10 millió Fa – Kecskemét mozgalom vezetője, Farkas Barta Kata.

Hasonló cikkünk:  Király József: Erősnek érzem magam ahhoz, hogy megnyerjem a választást

Vagyis, hogy ilyen gazosak lettek ezek a területek, a mozgalmon is múlott, ha úgy tetszik. Rengeteg eső volt mostanában, többen nyaraltak is. Mostanra sikerült megszervezni a gyomlálást. A mozgalom szószólója azt mondja, hogy a gaz végül is a talajt védi, ezért ennek jótékony hatása is van. Ugyanakkor többen szóvá tették, hogy csúnya így a környék. Ráadásul mérgező növény is virágzik itt. Ezért szervezték meg a mostani akciót. A város egyébként egyszer már kigyomlálta a területet, és minden bizonnyal az októberi zöldítésig kell majd még itt gazolni.

33 fa lesz a Centrum körül és 1500 növény. Cserjék és virágok. A fákat a Termostar ajánlotta fel, a nagyobb területek beültetésére pedig cégeket keresünk fel. Hiszen egy-egy nagyobb felület beültetése mintegy félmillió forintba kerül, a mozgalomnak nincs pénze. De az egyeztetések megkezdődtek, és úgy látjuk, sikerül támogató cégeket találnunk – mondta el Farkas Barta Kata.

A mozgalom vezetője hozzátette: ők nem fotelforradalmárok. Nem otthonról elégedetlenkednek, hanem teszenek azért, hogy a város szebb és élhetőbb legyen. Küldetésük alapja nem a vitatkozás, hanem a megoldások keresése, megtalálása.

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Ajánlásgyűjtés közben támadták meg a Kutyapárt kecskeméti jelöltjét a Petőfivárosban (videóval)

A Kutyapárt kecskeméti jelöltje, Kordik Szabolcs és tagtársa április 24-én támogató aláírásokat gyűjtött a Petőfivárosban, az Énekes utcában, amikor...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...