fbpx
3 C
Kecskemét
2023. február 1., szerda

FRISS HÍREK

Most gyomláltak, októberben zöldítenek a Centrum körül

A 10 millió Fa – Kecskemét mozgalom felhívására tegnap este néhány önkéntes kigazolta a Centrum áruház környékén azokat a kialakított területeket (amivel nem végeztek, azokat ma vagy másik napon csinálják meg), amelyekbe növények kerülnek majd. Mint ahogy beszámoltunk akkoriban, a mozgalom és Király József belvárosi képviselő is felszólalt annak érdekében, hogy az eredeti tervekhez képest több növény legyen itt a környék átalakítása, megújítása után. Végül a kezdeményezések és az egyeztetések a városházával illetve a kivitelezővel sikeresek lettek. Hogy ehhez nem kellett módosítani a közbeszerzésen, az mindenkin múlott, aki leült egyeztetni. Igazi sikertörténet.

Sikeres volt a több zöldért indított küzdelem

Végül is minden területet összeszámolva mintegy 500 négyzetméter területen lesz zöld a Centrum körül, ami igen szép nagyság. Ahol engedték a közművek, ott végül is mindenhol lehet zöld. Rugalmas volt az önkormányzat és a kivitelező Colas is. De nem csupán ez lett az egyeztetések végeredménye, hanem az, hogy mozgalmunk megkapta ezeket a területeket, hogy mi töltsük meg élettel, növényekkel – nyilatkozta hírportálunknak a 10 millió Fa – Kecskemét mozgalom vezetője, Farkas Barta Kata.

Hasonló cikkünk:  Piaci problémák: Aláírások csatároznak egymással

Vagyis, hogy ilyen gazosak lettek ezek a területek, a mozgalmon is múlott, ha úgy tetszik. Rengeteg eső volt mostanában, többen nyaraltak is. Mostanra sikerült megszervezni a gyomlálást. A mozgalom szószólója azt mondja, hogy a gaz végül is a talajt védi, ezért ennek jótékony hatása is van. Ugyanakkor többen szóvá tették, hogy csúnya így a környék. Ráadásul mérgező növény is virágzik itt. Ezért szervezték meg a mostani akciót. A város egyébként egyszer már kigyomlálta a területet, és minden bizonnyal az októberi zöldítésig kell majd még itt gazolni.

Hasonló cikkünk:  Tarthatatlan állapotokról tájékoztatták a piacosok a polgármestert

33 fa lesz a Centrum körül és 1500 növény. Cserjék és virágok. A fákat a Termostar ajánlotta fel, a nagyobb területek beültetésére pedig cégeket keresünk fel. Hiszen egy-egy nagyobb felület beültetése mintegy félmillió forintba kerül, a mozgalomnak nincs pénze. De az egyeztetések megkezdődtek, és úgy látjuk, sikerül támogató cégeket találnunk – mondta el Farkas Barta Kata.

A mozgalom vezetője hozzátette: ők nem fotelforradalmárok. Nem otthonról elégedetlenkednek, hanem teszenek azért, hogy a város szebb és élhetőbb legyen. Küldetésük alapja nem a vitatkozás, hanem a megoldások keresése, megtalálása.

 

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...