fbpx

FRISS HÍREK

A Fidesz-KDNP úgy beszélt a pedagógusképzés fontosságáról, hogy nem ejtette ki a tanító szót

- Advertisement -

A kecskeméti közgyűlés Fidesz-KDNP frakciója elérkezettnek látta az időt, hogy kiálljon és mondjon valamit a kecskeméti pedagógusképzésről. Nem olyan régen írtuk meg, hogy a 2021/2022-es időszakra nem hirdetett tanító szakot a Károli Gáspár Református Egyetem, amely átvette a Neumann János Egyetemből kivált padagógusképzést. Már abból is lett egyfajta felháborodás, hogy a kar vezetését rögtön áttették Nagykőrösre, de az igazi dühöt sokakban az váltotta ki – és minap az ellenzék is szóvátette ezt sajtótájékoztatón – hogy szeptemberben nem vesznek fel új tanító szakosokat a kecskeméti képzőhelyre.

Fidesz-KDNP: Visszatér a jogi képzés, amely a lakosság régi álma volt

Szóval a kormánypártok helyi potentátjai megszólaltak. Talán a téma miatt a két legfiatalabb frakciótag beszélt, dr. Fekete Gábor és Nemcsik Mátyás. Előbbi kezdte a beszédet azzal, hogy ugyanolyan fontos nekik is a kecskeméti pedagógusképzés, mint a kecskemétieknek. Majd azzal folytatta, hogy

„Szeretném hangsúlyozni, hogy az óvodapedagógus képzés itt marad a városban, melyre nagy szükségünk lesz, hiszen a jövőben nagyjából negyven álláshely fog megüresedni.”

Továbbá a városba érkezik három új szak. Szociális munkás, szociális pedagógus, ezekre mindnyájunknak szüksége van – folytatta (a harmadikról nem tett említést, de reméljük az sem lesz szükségtelen). Valamint visszatér a városba a nagy múltú jogi oktatás, amely „a város lakosságának a régi álma volt” – tette hozzá a képviselő.

Több időt szenteltek a videóban az ellenzékről szóló résznek, mint a pedagógusképzésnek

A pedagógusképzés fontosságáról szóló beszédben nem sikerült kiejteni a tanító és/vagy a tanítóképző szavakat. Persze nincs könnyű helyzetben a Fidesz-KDNP, mert amiért most meg kellett szólalniuk, az éppen a tanítóképzésnek adott saller. A Károli közleményben ugyan azt kéri, hogy senki ne vonjon le következtetéseket egyetlen tanév meghirdetett képzéseiből. Azonban ha ez a reménysugár is annyira erős, mint az a dékáni kijelentés az átalakulás után, amely szerint a nagykőrösi és a kecskeméti képzőhelyek nem oltják ki egymást, majd mégsem indul Kecskeméten tanító szak, akkor nem igen lehet nyugodt a most felháborodott közvélemény.

Szóval tanítókról nem esett szó a videóban, ellentétben az ellenzékkel, amelyre több idő jutott a megszólalásban, mint a pedagógusokra. Ezt a részt Nemcsik képviselő prezentálta, aki arról beszélt, hogy

„Amíg a Fidesz-KDNP frakció tagjai folyamatosan azon dolgoznak, hogy Kecskemét a felsőoktatás egyik fellegvárává váljon, addig az ellenzéki képviselők próbálják ezt akadályozni. Gondolunk itt arra, hogy a megszűnő szak kérdését politikai síkra kívánják terelni.”

Annak is hangot adott a képviselő, hogy az ellenzék egy korábbi dékánt maga előtt tolva (Hegedűs Gábor arról írt, hogy kivégezték Kecskeméten a tanítóképzést – a szerk.) igyekeznek támadni a kecskeméti felsőoktatást, és beállítani úgy, mintha a helyi kormánypártok tehetnének a helyi felsőoktatás átszervezéséről. Majd azzal csapott oda, hogy hiteltelen az ellenzék, mert azok bírálnak most, akik vagy akiknek a szövetségesei csak bajokat okoztak a magyar felsőoktatásnak, és itt kiemelte a tandíjat.

Hasonló cikkünk:  Ajánlásgyűjtés közben támadták meg a Kutyapárt kecskeméti jelöltjét a Petőfivárosban (videóval)

A beszéd végén Nemcsik Mátyás arra kérte az ellenzéki képviselőket, hogy menjenek el az Izsáki útra, és nézzék meg (ha eddig nem tették) a Neumann János Egyetem campusát, és ott gondolkodjanak el az ott látható, tapasztalt fejlesztésekről, az új szakokról, amelyek a város jövöjét viszik előre.

Álom és valóság

A KecsUP ezt már megtette amúgy, még a vírus előtt, amikor javában zajlott már a campuson az oktatás. Ezért egy átlagos napon, teljesen szokványos időben bementünk az épületbe és készítettünk pár fotót. Bizonyára rossz időben mentünk, mert a Campus kongott az ürességtől.

Neumann János Egyetem (Fotó: Kecsup.hu)

Aztán gondoltuk, hogy elmegyünk most, és megnézzük felülről a campus épületének a környezetét, de kár lett volna. A kormánynak ugyanis sikerült egy olyan drón törvényt alkotnia, amely már hatályos, azonban nem hozták még nyilvánosságra az ehhez szükséges, pontosító rendeleteket, így az a helyzet, hogy az egész drónos világnak (nem csupán az amatőröknek, hanem a profiknak is) lövése sincs, miként lehet megvalósítani  a legális repülést, hogy abból ne legyen büntetés (a magyar szabályozás szigorúbb lesz az EU-s szabályoknál, és lényegében csak kamera nélküli játék drónokkal lehet regisztráció, pilótaképzés, légtérengedély nélkül belterületen felszállni – talán zokon vették a Mészáros Lőrinc portáján álló tankokról készült felvételt). Azt az online szemináriumot is folyton elnapolják, amelyre mi is jelentkeztünk, mert a részletek nélkül nincs miről beszélni, miközben a törvény már életben van. Tehát levegőből nem tudjuk megmutatni az aktuális állapotokat. Ehelyett átalakítottuk az önkormányzati sajtó fotóját arról az eseményről, amelyen arról volt szó, hogy fegyvertervező és fegyvergyártó szakirány indul a Neumann egyetemen. Szerintünk az álatlunk készített grafika (jobbra) jobban mutatja a jelenlegi helyzetet, mint amivel reklámozzák az egyetemet. Íme:

forrás: hiros.hu/grafika:KecsUP

Itt pedig a Fidesz-KDNP teljes videója nézhető meg:

 

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Ajánlásgyűjtés közben támadták meg a Kutyapárt kecskeméti jelöltjét a Petőfivárosban (videóval)

A Kutyapárt kecskeméti jelöltje, Kordik Szabolcs és tagtársa április 24-én támogató aláírásokat gyűjtött a Petőfivárosban, az Énekes utcában, amikor...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...