fbpx

FRISS HÍREK

Manipulál és segít a Fidesznek, vagy tájékozatlan a Keol.hu?

- Advertisement -

Az önkormányzati tízmilliókból is működő, a magát ténylegesen függetlennek hirdető Keol.hu újra bizonyította, mennyire vitatható, amit állít magáról. Ez az a lap, amelynek így nézett ki a Facebook felülete az önkormányzati választás kampányában:

Még a borítóképének is a fideszes jelöltek fotóit tette ki a Keol

Az önkormányzati választás előtt így nézett ki a KEOL Facebook oldala

2020-ban a város Tóth László-díjjal tüntette ki a Keol főszerkesztőjét. A rendelet szerint a városban tevékenykedő írók, közírók, újságírók, médiaszakemberek, nyomdászok, kiadók városért végzett kiemelkedő munkájának elismerésére. Itt még sokat írtunk a Keolról.

Besegít a Fidesznek, vagy nem ismeri Kecskemétet a Keol?

Szóval ez a Keol most arra vetemedett, hogy Bodrozsán Alexanrda egyik fotóját átalakította. Ráírta a jelölt mellé, hogy „Hajrá Újpest!”. Tekintsünk el a helyesírási hibától. Vagyis attól, hogy nincs vessző a „hajrá” szó után.

Ugyanakkor nem mehetünk el a tény mellett, hogy a Fidesz egy ideje rendre felhozza Bodrozsán kapcsán, hogy Újpesten él és dolgozik, de az újpesti momentumos is gyakori kifejezés az ellenzéki jelöltre. Így mondta ezt ma a Fidesz frakcióvezetője is, aki remegő hangon adta elő félelmét, hogy mi lesz, ha Bodrozsán országgygűlési képviselő lesz és ezzel megbontja a Fidesz-KDNP-kormány szövetséget. De újpesti momentumoskét aposztrofálja a fideszes önkormányzat sajtója is Bodrozsánt. Ebbe a sorba csatlakozik most a Keol is az általa odabiggyesztett „Hajrá Újpest!” felirattal. Meg azzal, hogy a cikkben is Újpesten élő és dolgozó képviselőnek írja le. Persze a Keol nyilván azért lett dühös Bodrozsánra, mert a Keol az önkormányzati sajtó partnere. Bodrozsán pedig éppen ma terjesztette elő, hogy felezzék le a „propaganda” támogatását, és a fennmaradó 100 milliót adják a 25 év alatti felnőtt fiatalok albérletének támogatására. A fideszes képviselők és Vancsura István is nemmel szavaztak, vagyis arra, hogy ez a pénz maradjon csak inkább az önkormányzati sajtónál. Tehát leszavazták az indítványt.

Egyébként az ellenzéki frakcióban sem volt összehang. Vancsura István ugye a Fidesszel szavazott nemmel, és voltak akik tartózkodtak. Érdekesség, hogy Vancsura István felszólalása után, amiben megvédte a polgármestert, aki nem értette, mi köze van az önkormányzati sajtónak az albérletekhez (annyi, hogy egy pénzügyi átcsoportosításnál meg kell nevezni a forrást, és Bodrozsán az önkormányzati sajtóra gondolt – a szerk.), a polgármester nem is adott szót a korábban jelentkező fideszes képviselőknek, így az ellenzéki frakcióban ülő Vancsura István, mintegy a Fidesz szónokaként lépett előre. A polgármester meg is jegyezte, hogy Vancsura mindent elmondott.

Hasonló cikkünk:  Átadás közeli állapotban a homokbányai P+R parkoló, de vajon kihasznált lesz-e?

Bodrozsán: Most éppen nem dolgozom Újpesten, és lakcímem mindig is kecskeméti volt

Miután a Keol nem jelezte a cikkében, hogy megváltoztatták az eredeti fotót, joggal dondolhatja bárki, hogy valóban Bodrozsán Alexandra Újpestet éltetné. Legalábbis abból a szempontból, hogy ő ott él és dolgozik, ahogyan a Fidesz és sajtója ezt ismételgeti.

Csakhogy Bodrozsán Alexandra lakcíme kecskeméti, és jelenleg nem is dolgozik az újpesti városházán – tudtuk meg tőle. Korábban is ingázott Kecskemét és Budapest között, mint nyilván sokan mások is. A Momentum kecskeméti szervezetének tagja, tehát a párt sem köti újpesthez, így tehát az újpesti momentumos kifejezés sem felel meg a valóságnak.

Való igaz, hogy az Újpest focicsapata közel áll a szívemhez, ami annak is köszönhető, hogy nekik is lila-fehér a színük, mint a kecskeméti csapatnak, amelynek szintén drukkolokmondta el a KecsUP-nak Bodrozsán Alexandra.

Egyébként a fotót abból a posztból vette át a Keol, amelyben Bodrozsán arról írt, hogy Európa is a szívén viseli Kecskemétet, és, hogy mennyire gyönyörű szerinte ez a térség. A háttérben pedig jól felismerhetően a piarista gimnázium épülete van.

Facebook/Bodrozsán Alexandra

De akkor mégis mi az a Keol-os újpestezés?

Két lehetőség adódik, hogy miért tette rá a Keol, Bodrozsán kecskeméti fotójára a „Hajrá Újpest!” szöveget.

  1. A Keol cikkírója nem ismerte fel az épületet, mert nem kecskeméti
  2. Besegített a Fidesz kampányába, és igyekszik negatív fényben feltüntetni Bodrozsán Alexandrát
Poll not found

 

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...