fbpx

FRISS HÍREK

Energia: A Fidesz tátott szájjal rohant abba a bizonyos erdőbe

- Advertisement -

Néhány hónapja azon gúnyolódik a NER-sajtó és fideszes megmondóemberek, politikusok, hogy nyugaton nincs elég gáz, korlátozni akarják a fűtést és a melegvíz használatot. Valóban vannak ilyen elképzelések, ötletelések. Több uniós országban fontolgatják, hogy 18-19 fokban húzzák meg a fűtési határt. Maga Orbán Viktor is megszólalt, mégpedig így:

„Mi itt nem fogunk megfagyni télen. Ők ott meg szülhetnek férfiként. Kinek mit intézett a kormánya”

Energiadiktatúra

Energiadiktatúra! Kiáltották a kormánypárti lapok. Egy korábbi diktatúrában már korlátozták a fűtést. Meg akarják mondani, mennyire legyen meleg. Hasonló kijelentésekkel hangolták a témában megszólaló nyugati országok ellen a magyar választókat a fideszes sajtótermékek és hangulatkeltők. Nem idézzük és linkeljük ezeket, bőven talál cikkeket, aki rákeres az energiadiktatúra kifejezésre.

A polgármester Facebookjának szerkesztője is gúnyolódott még nem olyan régen

A gúnyolódás begyűrűzött Kecskemétre is. Az önkormányzati Hiros.hu munkatársa, a polgármester Facebook oldalának szerkesztője, vagyis az álláshalmozó Bogdándi Ferenc még augusztus 21-én is posztolt erről.

„Gáz van a németeknél, mert nincs elég gáz!”

Írta ki a közösségi oldalra. De korábban is voltak ilyen posztjai.

„”Népfelkeléstől” tart Frans Timmermans zöld átmenetért felelős uniós biztos, ha a tél kezdetéig nem sikerül kezdeni valamit az európai energiaválsággal. Ha idén télen az európaiak nem fognak tudni befűteni, az véleménye szerint akár lázadáshoz is vezethet.
Nocsak! Nocsak! A szankciók valódi hatása!”
„Németország erre készül!
„Akut gázhiány esetén csak vészhelyzetben lehetne meleg vizet biztosítani a nap bizonyos szakaszaiban” – mondta Kerstan a Welt am Sonntagnak.
Hoppá! Vagy csak vicceskedik?”
Megnéztük Bogdándi Facebookját, és most nem találtunk a magyar kormány tegnapi bejelentésén gúnyolódó posztokat. Pedig Gulyás Gergely miniszter azt jelentette be, hogy spórolni kell a gázzal, vissza kell fogni a fogyasztást, ezért állami intézményekben 18 fok lehet a maximum, és elképzelhetőnek tartja, hogy bizonyos létesítmények bezárnak télen.

A miniszter szerint ezzel 200 millió köbméter gázt takaríthatunk meg. Különösen érdekes ez akkor, amikor Szerbiának meg eladtunk 500 millió köbmétert.

 

Hasonló cikkünk:  Török Gábor: a Fidesznek, és az ellenzéknek is ártott Magyar Péter színrelépése

Szóval, amin gúnyolódtak a NER-esek (spórolj gázt, fingjál befőttes üvegbe – volt olyan megmondóember, aki ezt üzente Brüsszelbe), az most bekopogott a magyar ajtókon is. Szembejött a valóság. Csakhogy nyilván ezt most az egekig kell magasztalni. A gyomruk bírni fogja.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Ajánlásgyűjtés közben támadták meg a Kutyapárt kecskeméti jelöltjét a Petőfivárosban (videóval)

A Kutyapárt kecskeméti jelöltje, Kordik Szabolcs és tagtársa április 24-én támogató aláírásokat gyűjtött a Petőfivárosban, az Énekes utcában, amikor...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...