fbpx

FRISS HÍREK

Kormányzati elvárás az önkormányzatoktól a kiadáscsökkentés

- Advertisement -

Orbán Viktor miniszterelnök rendelkezett az elszabaduló rezsiárak önkormányzatokat érintő negatív hatásainak enyhítéséről – a rendelet a szerda esti Magyar Közlönyben jelent meg. Szükségesnek tartják, hogy a kormány és az egyes önkormányzatok között „egyedi egyeztetések” induljanak az áremelkedések miatt.

„Menedzsmentterv” készítését várják el az önkormányzatoktól, miszerint milyen intézkedéseket tesznek a megnövekedett működési költségek fedezetének biztosítása, illetve a kiadások, csökkentése érdekében. Rendelkeznek az önkormányzat számára hozzáférhető tartalékok felhasználásának ütemezéséről, illetve „a vagyonértékesítés kapcsán megtenni tervezett intézkedésekről is”.

Balla György miniszteri biztos fogja vezetni a tárgyalásokat, amit már egy hete bejelentett a kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökség vezetője. A megbízatás 2022. október 1.-től 2023. június 30.-ig szól, munkáját pedig a Miniszterelnökség irányításával végzi. Az egyeztetéseken a belügyminiszter, a pénzügyminiszter, valamint a technológiai és ipari miniszter által delegált személyek is részt vesznek.

Hasonló cikkünk:  Semmit nem lehet tudni a Gondosóra program részleteiről, Hadházy Ákos az OLAF-hoz fordult

via 24.hu

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...