fbpx

FRISS HÍREK

Decembertől végleg elnémulhat a Gong Rádió

- Advertisement -

Alapjaiban változhat meg Kecskemét és vonzáskörzetének rádiós piaca, miután a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) pályázatot írt ki a Gong Rádió frekvenciájára. Erre azért volt szükség, mert a csatorna sugárzási joga idén december 13-án végleg lejár, így a 96,5 MHz-en az eddigi műsorszolgáltató csak egy sikeres pályázat révén sugározhatna tovább.

A március 10-én kiírt pályázatra az ajánlatokat a pályázati felhívás közzétételétől számított 40. napon lehet benyújtani, majd a Médiatanács a kiértékelés után közli az eredményeket. Hogy a Gong Rádió pályázik-e azt nem tudom, ezt a tulajdonos dönti el” – közölte a KecsUP megkeresésére Jámbor Csaba. A Gong FM ügyvezető-igazgatója arra a kérdésre, hogy tud-e esetleg másról, aki ringbe szállna a frekvenciáért, nemmel felelt. „De a résztvevők általában nem is szoktak tudni egymásról, hiszen a pályázat tisztasága csak így őrizhető meg” – fűzte hozzá.

Decembertől végleg elnémulhat a Gong Rádió, a csatorna jövője a tulajdonosa kezében van / Forrás: pxfuel.com

A Gong Rádió jövője tehát egyelőre kérdéses, jobban mondva a fennmaradásról való döntés joga kizárólag a rádiócsatornát birtokló MediaWorks Zrt. kezében van. Előzménye az, hogy 2017-ben Mészáros Lőrinc cége, a Talentis Group 300 millió forintért szerezte meg a város rádióját, amiben Kecskemét önkormányzata viszont megtartotta, és azóta is őrzi 18,3 százaléknyi tulajdonrészét. 2019-ben pedig távozott a Gong Rádió alapítója és megtestesítője, Tőzsér Judit is az ügyvezetői székből.

Nem kizárt azonban, hogy a tulajdonos úgy dönt, hogy a frekvenciát „átengedi” másnak, mondjuk egy országos lefedettségű csatornának. Mint ahogyan történt is már ilyen, mégpedig a szombathelyi 97,7-es frekvenciával. Amin tavaly decemberig még a Vasi Friss Rádió Kft. sugározhatott, ám az mostanra a Rádió 1-hez került. Nem is akárhogyan: az NMHH által kiírt pályázaton nem indult ugyanis senki más rajtuk kívül, így a 77 ezer fő elérésére alkalmas frekvencia akadálytalanul kerülhetett a Mészáros Lőrinc érdekeltségi körébe tartozó Radio Plus Kft.-hez.

Hasonló cikkünk:  Kocsis Máté be akarta támadni Magyar Pétert, ehelyett öngólt lőtt

Összességében történjék bárhogy, a Gong Rádió frekvenciájával az NMHH pályázatának leendő győztese komoly potenciált, ha úgy tetszik, egyeduralomra törhet a helyi rádiós piacon, és naponta összesen 116 ezer főnek sugározhat adást. Mindezért pedig évente csupán 3,747 millió forint+áfát kell fizetnie, ami a korábban említett szombathelyi adóért fizetendő 2,461 millió forinthoz képest aprópénznek tűnik.

A Gong Rádió Kft. sugárzási jogának elnyerésével a leendő tulajdonos hatalmas felelősséget is magára vállalhat: az először 1995 augusztusában feltűnő, majd 1998 októberétől meghatározó szereplővé váló kereskedelmi csatorna hatalmas népszerűségnek örvend, amit az NMHH kutatásai is alátámasztanak. Ezek szerint tavaly a IV. negyedévben a Gong Rádió a napi adatok alapján a megyei jogú városok rádióadói közül az 5. leghallgatottabb.

A Gong Rádió jövője kapcsán megkerestük a MediaWorks Zrt.-t is, de cikkünk megjelenéséig a vállalat nem válaszolt. Amint reagálnak, cikkünket frissítjük.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Ajánlásgyűjtés közben támadták meg a Kutyapárt kecskeméti jelöltjét a Petőfivárosban (videóval)

A Kutyapárt kecskeméti jelöltje, Kordik Szabolcs és tagtársa április 24-én támogató aláírásokat gyűjtött a Petőfivárosban, az Énekes utcában, amikor...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...