fbpx

FRISS HÍREK

Vendég lenne a munkahelyén a KTV új ügyvezetője?

- Advertisement -

Mi persze nem tudjuk a választ a címben feltett kérdésre. A Kecskeméti Televízió maga közölte a saját Facebook oldalán, hogy a Kecskeméti Televízió új ügyvezetője volt a vendégük. Ez látható a kiemelt képen. Aztán lett ez még szürreálisabb is, amikor a műsorvezető azzal köszöntötte Kozák Polettet, hogy

„Köszönjük, hogy elfogadtad a meghívást.”

Mintha lenne egy részről a Kecskeméti Televízió, és lenne külön Kozák Polett, akivel egyeztetni, szervezni kellett volna, akit kérlelni kellett volna, hogy igazgatói szobájából átgyalogoljon a 30 méterre lévő stúdióig, és ott a műsor készítői megtisztelve érezhessék, hogy az új vezető köszöntheti őket és a nézőket.

Ügyesen játszották ki a „mindenki megszavazta Kozák Polettet” kártyát

De lendüljünk túl ezen, és nézzük, miről szólt a beszélgetés. Azzal indult, amit -joggal- nem győznek hangsúlyozni: tudniillik, hogy Kozák Polettet az illetékes közgyűlési bizottság (Városstratégiai és Pénzügyi Bizottság) egyöntetűen megszavazta az önkormányzati médiacentrum vezetőjének (ebben az esetben közgyűlési megerősítésre nem volt szükség). Kormánypártiak és ellenzékiek egyaránt. Információink szerint egyedül Józsa Bálint nem volt ott az ellenzékiek közül, de Fücsök Fanni (ő külsős tag) és Szőkéné Kopping Rita (ő a bizottság alelnöke) is igennel szavazott az új ügyvezetőre, így kapott 6 igent. Ez kétségtelenül nagy fegyvertény, és alighanem lesz még szituáció, amikor ezt akár ő maga dörgöli majd oda egy-egy kritika esetén. És főleg ez az ellenzékre nézve lesz „megsemmisítő”, mert ha éri nyilvános kritika az önkormányzati sajtó vezetőjét, az nem a Fidesz-KDNP oldaláról várható, hanem a Szövetség képviselői részéről. De mivel ennek a frakciónak a tagjai is bizalmat szavaztak Kozák Polettnek, az esetleges támadások könnyen verhetők vissza azzal, hogy nem olyan régen még egyetértettek a kinevezésével, megbíztak benne, jónak találták. És erre még rá is erősített az ellenzéki frakció Bodrozsán Alexandra révén a múltkori közgyűlésen azzal, hogy gratulált, és elmondta újból, hogy bizalmat szavaztak neki, és remélik, az ellenzék több szerepet kap majd a médiacentrum felületein a jövőben.

Kozák Polett „ezzel köszönt be” új ügyvezetőként

Kicsit térjünk el ettől a stúdióbeszélgetéstől. Azért, hogy arról elmélkedjünk, megérdemelte-e az ellenzék bizalmát Kozák Polett. A kinevezése után pár nappal a már általa irányított sajtó kijavította az egy hónapja megírt cikkét. Miután a polgármester arról beszélt az ellenzéki képviselők felé, hogy szétspriccelték azt az álhírt, hogy a városnak imázsfilmje készült volna, átírták ebben a cikkben azt a részt, hogy bemutatták „Kecskeméti új imázsfilmjét”. Erről ugyanis a médiacentrum számolt be augusztus közepén, és ha ez álhír csupán, akkor nem az ellenzéki képviselők terjesztették ezt. Szóval ezt átírták pont azokra a szavakra, amelyről a polgármester beszélt: turisztikai kisfilm lett írva utólag a cikkbe. Így igazodik a polgármester szavaihoz az írás.

kecskemetilapok.hu

Aztán a minap volt hír, hogy visszaállnak a szabadidőközpont belépői a korábbira, tehát nem kell majd háromszoros árat fizetni. Ezt a Szövetség kezdeményezte nyílt levélben. Igaz, a frakció ingyenességet szeretett volna elsősorban. Aztán a Szövetség levele után Salacz László fideszes országgyűlési képviselő is jelezte, hogy kezdeményezte a polgármesternél a belépők visszaállítását. Amikor ez így is lett, akkor az önkormányzati sajtó kiemelve említette meg, hogy Salacz László pont ezt kérvényezte a polgármesternél. Ellenzéki képviselőktől úgy tudjuk, hogy a cikk első változatában a Szövetség benne sem volt, ez csak később került bele, amikor nehezményezték azzal, hogy tőlük indult az ötlet. Most pedig a Szövetség legújabb közleményét, amely arról szól, hogy egy éve megtört a sok-sok éves szokás, és az ellenzék több körzetet is elhódított a kormánypártiak elől az önkormányzati választáson, egyáltalán nem találjuk a hiros.hu kecskeméti hírei között. Minden bizonnyal nem az új ügyvezető fogott virtuális radírt, de nem hisszük, hogy a legfőbb vezető döntése nélkül bárki belenyúlhat cikkekbe egy politikai vita után, vagy kimaradhat egy politikai közlemény.

Hasonló cikkünk:  Szemereyné Pataki Klaudia polgármester volt a Hunyadi Pódium vendége

Sok a médiacentrumban a fiatal – de miért?

Az amúgy nem túl érdekfeszítő interjú legérdekesebb része – főleg azoknak, akik jól ismerik a médiacentrum közelmúltját – az volt, amikor arról „faggatta’ a műsorvezető Kozák Polettet, hogy sok fiatal érkezett a szerkesztőségbe, és velük milyen dolgozni. Az új vezető azzal magyarázta a sok új munkatársat, hogy szerinte a helyi televíziózás sajátja, hogy jönnek-mennek a dolgozók. Meg kell is a frissítés és az új szemlélet mindig. Csakhogy néhány évvel ezelőtt egy kényszer szülte azt, hogy új embereket kellett keresnie a médiacentrumnak, és a fiatalításhoz ennek nagy köze lehetett. Nem sokkal a médiacentrum megalakulása után, vagy annak határán (amikor a hiros.hu, a Kecskeméti Lapok és a KTV egy égisz alatt kezdett futni) több olyan munkatárs is távozott így vagy úgy (a legtöbben maguktól felálltak), akik meghatározó személyiségei voltak leginkább a Kecskeméti Televíziónak. Viszonylag rövid időn belül csak a szerkesztői vonalról elmentek legalább hatan, de távoztak operatőrök, mentek el irodai beosztású (akár vezető beosztású) munkatársak, valamint távozott vágó és technikus is. Ebben az időszakban több feszültséget is szült főként az MTVA-val kötött megállapodás, és annak betartása, az ügyeleti rendszer, az esetleges éjszakai munkák és a hétvégi forgatások. Többen úgy érezték, hogy ugráltatják őket, nincsenek kellően megbecsülve, megfizetve, és túl sok az M1 szerkesztősége felől az irányított témafeldolgozás. Nem egy távozó 15-20 évet töltött a televíziónál, és ennyi év után vélte úgy, hogy itt a vége.

Vagyis a szerkesztőség létszámához képest sokan távoztak, őket muszáj volt pótolni. Helyettük jöttek fiatalok, akik közül azóta nincs is mindenki a médiacentrumban. Kozák Polettet amúgy fiatalítják az őt körülvevő fiatalok – ezt mondta a műsorban. Csak van egy hátrány is. A szakmai tudást valakinek át kell adnia nekik – hangsúlyozta. Aki amúgy pont ő lehetne/lehetett/volt, hiszen 2007. óta úgy főszerkesztő-helyettes, hogy közben ő volt a szakmai vezető is.

Nem titkolta, hogy gyúrnak a kattintásokra

Kozák Polett még arról is beszélt, hogy sem a televíziót, sem a print sajtót nem kell temetni, ezeknek is megvan a mai szerepük, úgy, mint az online-nak. Utóbbiról szólva elmondta, hogy igyekeznek kielégíteni minden olvasót abban, hogy mindenki megkapja a magának való tartalmat. Ezért vannak kék, bulvár és szenzációhajhász cikkek is. Mert úgy látják, hogy ezekre a legjobban kíváncsiak az olvasók. De – tette hozzá – emelett fontos, hogy a mai értékeket megmutassák a jövőnek is. Hogy majd évtizedekkel később is jó legyen keresni az archívumukban, nézegetni a fotókat. Úgy véli, hogy több dokumentumfilmre lesz szükség emiatt, és ráerősítenek a portrékra és a mélyinterjúkra is.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Ajánlásgyűjtés közben támadták meg a Kutyapárt kecskeméti jelöltjét a Petőfivárosban (videóval)

A Kutyapárt kecskeméti jelöltje, Kordik Szabolcs és tagtársa április 24-én támogató aláírásokat gyűjtött a Petőfivárosban, az Énekes utcában, amikor...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...